E8. Juhlasarjat

Kymmenenteen, ja samalla viimeiseen, osaansa ehtinyt Juhlasarjat kerää Carl Barksin loistavia sarjakuvia yhdeksi kirjasarjaksi. Tarkoituksena oli keräillä sarjaan harvemmin Suomessa julkaistuja Barks-sarjoja. Jokaiseen kirjaan saatiinkin vähintään yksi sarja, jota ei ole aiemmin (ainakaan kokonaisena) julkaistu Suomessa. Jokainen kirja sisältää Barksin eri puolia käsittelevän esipuheen - kannesta löytyy aina Barksin öljyvärityö. Esipuheet on kahta lukuunottamatta kirjoittanut Pekka Tuliara. Kirjoille on ilmestynyt kaksi säilytyslootaa (ensimmäinen osille 1-5, toinen osille 6-10), jotka ovat Barks piirroksillä ja öljyväritöillä höystettyjä kovapahvilaatikoita.

Meillä Suomessa sarjaa tulee ilmestymään vain kymmenen kirjaa, vaikka esim. Ruotsissa ja Norjassa vastaava kirjasarja (Barksia kovissa kansissa, tosin siellä ei ole keskitytty ennen julkaisemattomiin) on saavuttamassa kahdennenkymmenennen osansa.

Kymmenes kirja oli jostain syystä muita ohuempi. Sivuja oli samanverran, mutta ilmeisesti paperi oli muissa paksumpaa. Tämä ei selvästikään ollut alkuperäinen suunnitelma, sillä jälkimmäiseen laatikkoon jäi hieman tyhjää tilaa.

Esipuheet:

Perustiedot:
Sivukoko: 26,0 * 18,8 cm.
Sivumäärä: vaihtelee n. 170.
Julkaisuvuodet: 1991-2000.
Julkaisutiheys: -.
Hinta: 170 mk (kirjat 1-7) tai 185 mk (kirjat 8-10).

Juhlasarjoihin liittyvät linkit


Takaisin Suomalaiset Disney-julkaisut -sivulle


Päivittetty: 18.11.2000.