Paras A-ryhmä

Awardi suomalaisille kotisivuille

Aluksi haluan kiittää kaikkia A-ryhmä awardi -ehdokkaaksi sivunsa ilmoittaneita. Sivujanne on ollut mielenkiintoista ja hauskaa selailla. Ne osoittavat että kotisivut ovat edelleenkin Internetin suola. Suuryritykset toki voivat teettää sivunsa huippudesignereilla ja maksaa niistä mansikoita, mutta silti surffailen paljon mieluummin taidolla ja sydämellä tehdyille kotisivuille.

Ja sitten itse asiaan...

Omistatko mielestäsi persoonallisen, näyttävän, nerokkaan tai muuten vaan erinomaisen mielenkiintoisen kotisivut? Siinä tapauksessa sivusi saattavat kuulua parhaaseen A-ryhmään ja ovat oikeutettu saamaan tämän awardin merkiksi siitä.

A-ryhmä -awardi on tarkoitettu yksityishenkilöille tunnustukseksi ansiokkaasta WWW-sivusta. Awardin saaneet ovat oikeutettuja käyttämään yllä näkyvää logoa WWW-sivuillaan.

Mitä sitten awardiin oikeutetuilta kotisivuilta vaaditaan. Seuraavassa muutamia perusasioita:

Persoonallisuus

- Sivut sisältävät tekijän omaa hengentuotetta. Pelkkä linkkilista ei siis riitä.
- Sivut ovat visuaalisesti toimivia ja ulkoasultaan huoliteltuja.

Käyttäjäystävällisyys

- Vaikka sivusi olisivatkin Under Construction, lukijan ei tarvitse sitä huomata
- Modeemikäyttäjäkin jaksaa odottaa sivun latautumista (hyvää kannattaa odottaa)

Yksinkertaisesti - sivujesi tulee erottua edukseen Internetin lukuisten kotisivujen harmaasta (vai olisiko oikea sana tässä tapauksessa räikeästä) massasta. Avainsana on Laatu. Tähän mennessä awardin on saanut alle 20% ehdokkaista. Ei siis kannata saada alemmuuskompleksia vaikkei awardia heti irtoaisikaan. Katso ensin millaisia ovat aikaisemmat awardin saaneet sivut. Varsin monessa korostuu toimiva ja persoonallinen ulkoasu, mutta se ei merkitse sitä etteikö myös vankka sisältö riitä awardin saantiin.

Voit ilmoittaa kotisivusi awardi-ehdokkaaksi täyttämällä alla olevan lomakkeen. Varaudu odottamaan awardiasi jonkin aikaa. Yritän käydä katsomassa sivujasi mahdollisimman pikaisesti, jonka jälkeen absoluuttisilla diktaattorin valtuuksillani päätän kuuluuko sivusi parhaaseen A-Ryhmään. Ellet ole saanut myöntävää vastausta parin viikon kuluessa, sivullesi ei tällä kertaa ole awardia myönnetty. Joissain tapauksissa voin tehdä parannusehdotuksia awardin saamiseksi, mutta kaikkien kohdalla en niitä kuitenkaan lupaa tehdä. Parhaat sivut pääsevät Paras A-Ryhmä Honorroll -listalle.


Sivun tekijän nimi/nimimerkki:
Sivun tekijän E-Mail:
Sivun URL:
Sivun nimi:

Lyhyt selitys sivusta:

*

Ylivoimainen A-ryhmä 10.9.1997


© Jouni Keskinen 1996