1. Lähetä liitetiedostoja aina kun mahdollista. Kopioi tiedot myös viestin runko-osaan.
  2. Jos mahdollista, käytä runko-osaan liitettävän viestin tiedostomuotona html:ää, pdf:ää tai rtf:ää. Liitetiedosto mieluummin binaarina tai sekä että.
  3. Älä käytä viruksentorjuntaohjelmia tiedostojen tarkistamiseen etukäteen. Muutenhan vastaanottajan virus-ohjelma on täysin tarpeeton!
  4. Pyri käyttämään harvinaisia ja erikoisia tiedostomuotoja. Varmuuden vuoksi sama asia kannattaa lähettää ainakin kolmessa eri formaatissa.
  5. Tarkista aina ennen lähettämistä liitetiedoston koko. Älä lähetä alle 500 kilotavun tiedostoja. Täytä ylijäävä tila tyhjällä datalla.
  6. Lähetä liitetiedostoja sisältävät viestit varmuuden vuoksi kahteen kertaan vastaanottajalle, joka lukee sähköpostiaan kirjastossa, koulun pc-luokassa tai muilla yhteiskäytössä olevilla tietokoneilla. Liitetiedostojen avaaminen ja tallentaminen saattaa olla hankaloitettu, joten tämä varmistaa liitteen perille menon.
  7. Muista, että liitetiedosto on paras tapa välittää tiedostoja. Esim. ftp, faksi ja levykkeet ovat jo vanhanaikaisia.
  8. Aseta sähköpostiohjelmasi avaamaan liitetiedostot suoraan ja ilman virustarkistuksia. Onhan mahdollista, että lähettäjä on jo ajanut tiedoston virusskannerin läpi!